Helyi Fejlesztési Stratégia elkészítési folyamata a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesületénél

A Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete a tervezési folyamatot 2015 április elején kezdte meg.

Áprilisban megjelentettük a honlapunkon, valamint elektronikus üzenetben eljuttattuk a levelezőlistánkra feliratkozó személyek számára, hogy a 2014- 2020-as időszakra vonatkozóan a Jászsági Kistérségi Helyi Közösség Egyesülete várja a helyi akciócsoport területéről azokat az elképzeléseket, melyek alapját jelentik majd az elkövetkezendő időszak Helyi Fejlesztési Stratégiájának. A folyamat megkönnyítése érdekében a projektötletek számára előre elkészített projektgyűjtő adatlapot mellékeltünk. Felhívtuk a figyelmet, hogy reális és költséghatékony ötleteket várunk, melyek kapcsolódnak Egyesületünk céljaihoz.

Az előző évek tapasztalataiból kialakított elvárásainknak megfelelő mennyiségű projektötlet adatlap érkezett be, melyek segítségével képesek vagyunk a tervezési területen élők számára a legfontosabb fejlesztési prioritásokat meghatározni.

Az elmúlt időszakban elkezdtük a területhez kapcsolódó tanulmányok megismerését, annak érdekében, hogy a HFS teljes mértékben összhangban legyen a területen található egyéb koncepciókkal/stratégiákkal, valamint helyzetfeltárást végeztünk.