AGROTURISZTIKAI KUTATÁS

Tisztelt Partnereink!

Az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat együttműködik a helyi termelők turisztikai szolgáltatásainak feltárásáról szóló kutatásban. A felmérés célja, hogy a hazai agroturizmus helyzetét feltárva, széles szakmai körben javaslatot tegyünk a fejlesztésekre és intézkedésekre, valamint, hogy konkrét projektek induljanak a termelők diverzifikációjának támogatásának érdekében.

A helyi termékek reneszánszukat élik Magyarországon. A helyi gazdaságoknak köszönhetően számos gazdasági, környezeti, társadalmi és kulturális előnyhöz juthatnak nemcsak a folyamat közvetlen aktorai, hanem az érintett közösségek, és a települések is. A figyelem középpontjába került produktumok egyre többször tűnnek fel a turizmusban, gyakran turisztikai attrakciókat építve rájuk. Egyértelművé vált, hogy nemcsak a mindennapokban, hanem az utazások során is létjogosultságuk van. A helyi termékek fogyasztói körében a külföldi és belföldi turisták egyre jelentősebb fogyasztói szegmensként jelentkeznek a fogadóhelyen, általuk is keresettebbek, kedveltebbek a lokális élelmiszerek. Ezen attrakciók fejlesztésével egyedi és autentikus vonzerőhöz juttathatók vidéki fogadóterületeket.

A kutatást támogató kérdőív kitöltésével, mely körülbelül 10 percet vesz igénybe, nagyban hozzájárul ahhoz, hogy pontos képet kapjunk a termelői szolgáltatásokról és ezáltal szakmailag alátámasztott intézkedések kerüljenek megfogalmazásra és kialakításra.

Az agroturisztikai kutatás kérdőíve az alábbi linken érhető el:

https://forms.gle/Qxspr4Xvem3qGe1cA

Köszönjük, hogy válaszaival segíti a munkát!